30 Ocak 2012 Pazartesi

Ev Yapımı Hediye -2-

Sevgililer Günü yaklaşıyor. Sevdiğiniz kişiye kendi hazırladığınız, gül kokulu bir sabun armağan edebilirsiniz. Sabun yapımı çok kolay değildir ancak eriyebilir gliserin sabun bazını eriterek kendi sabununuzu yapabilirsiniz. Aktarlardan bulabileceğiniz sabun bazını benmari tenceresinde ya da mikrodalga fırında 60 derece civarında yavaş yavaş eritin. 
Elde ettiğiniz eriyiğin içine çok az miktarda pembe ya da kırmızı gıda boyası ekleyin. Miktar çok olursa hem sabunun dokusu bozulur hem de rengi çok koyu olur. Romantik bir ton için damlalıklı gıda boyalarından 1 - 2 damla eklemeniz yeterli olacaktır. 
Bu karışıma yine aktarlardan temin edebileceğiniz aromatik yağlardan ekleyebilirsiniz. Ancak yağ miktarı, toplam karışımın %5'ini geçmemelidir. Bu sabunun sertliğini azaltarak donmasını geciktirmekte ve forma girmesine engel olmaktadır. 
Sabun karışımınıza taze gül yaprakları ekleyerek, sevgililer günü için uygun bir hediye haline getirebilirsiniz. Doğal kağıtlar ile üzerine notlar ekleyebilir ya da gül yaprakları ile dolu bir kutunun içinde sunabilirsiniz.

Çeşitli örnekler;






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder