30 Ocak 2012 Pazartesi

Ev Yapımı Hediye -2-

Sevgililer Günü yaklaşıyor. Sevdiğiniz kişiye kendi hazırladığınız, gül kokulu bir sabun armağan edebilirsiniz. Sabun yapımı çok kolay değildir ancak eriyebilir gliserin sabun bazını eriterek kendi sabununuzu yapabilirsiniz. Aktarlardan bulabileceğiniz sabun bazını benmari tenceresinde ya da mikrodalga fırında 60 derece civarında yavaş yavaş eritin. 
Elde ettiğiniz eriyiğin içine çok az miktarda pembe ya da kırmızı gıda boyası ekleyin. Miktar çok olursa hem sabunun dokusu bozulur hem de rengi çok koyu olur. Romantik bir ton için damlalıklı gıda boyalarından 1 - 2 damla eklemeniz yeterli olacaktır. 
Bu karışıma yine aktarlardan temin edebileceğiniz aromatik yağlardan ekleyebilirsiniz. Ancak yağ miktarı, toplam karışımın %5'ini geçmemelidir. Bu sabunun sertliğini azaltarak donmasını geciktirmekte ve forma girmesine engel olmaktadır. 
Sabun karışımınıza taze gül yaprakları ekleyerek, sevgililer günü için uygun bir hediye haline getirebilirsiniz. Doğal kağıtlar ile üzerine notlar ekleyebilir ya da gül yaprakları ile dolu bir kutunun içinde sunabilirsiniz.

Çeşitli örnekler;






Ev Yapımı Hediye :D

Mağazalardan alınan hediyeler yerine kendi emeğinizi ve yaratıcılığını kullandığınız hediyeler daha sevimlidir. Evde hazırlayıp paketlemesini yaptığınız kurabiyeleri ister kahve içmeye gittiğiniz arkadaşınıza giderken götürün isterseniz satın aldığınız bir hediyenin yanına ufak bir espri olarak ekleyin. Takdim ettiğiniz kişinin yüzünü güldüreceksiniz. Aşağıda ev yapımı kurabiyeler için hoş bir sunum göreceksiniz.

Kalitesi ve dokusu sebebiyle Amerikan Bristol Kağıdı ya da Canson Karton'a 5 cm aralıklarla düz çizgiler çizin.

Büyük kırtasiyelerden bulabileceğiniz baskı kalıplarını kullanabilir ya da ilkokulda öğrendiğimiz patates baskı tekniğinden yararlanabilirsiniz. (Baskı yapmak için kağıdın mat yüzeyini kullanmanız boyanın daha iyi tutunmasını sağlayacaktır.) 

Baskı yerine desenleri elinizle çizmeyi de tercih edebilirsiniz. 

Desen oluşturduğunuz kağıdın bir kutuya dönüşmesi için buradaki pdf dosyasından yararlanabilirsiniz.





Yine kalıplar yardımıyla ya da el çizimlerinizle kutunun etrafına hediye edeceğiniz kişiye ithafen notlar yazabilirsiniz.





                                                                                               Bahar Özlem Ergel

1 Ocak 2012 Pazar

Agyness Deyn Loft

Williamsburg'da bulunan 3000 metrekarelik alanda; ahşap, metal, mermer, baskılı kumaşlar, cam ve bir çok farklı desen - renk karşımıza çıkıyor. Bu kitsch tapınak, dünyanın dört bir yanından gelen oniksler, mermerler ve kiremitlerle donatılmış. İçinde bir meditasyon adası dahi bulunan bu evde, her tarzdan seçilmiş parçaların, ustalıkla kullanıldığı görülüyor. 
Damask desenli duvarın içine gömülmüş, renkli kapakların ardından gözüken Avrupalı, yüksek kalibreli mutfağın uyumu göz dolduruyor. LaChance, Mielie gibi beyaz eşya markaları tercih edilmiş.


Modern detaylar ile klasik parçaların birlikte kullanılması estetik ifadeyi güçlendirmiş. Ancak göz yormadığı da söylenemez :) 
Ben camın önüne yerleştirilmiş yatağı çok sevdim...

Uçan balon formundaki lambalar mekana modern bir görünüm kazandırmış. Diğer parçalarla renk olarak ve biçimsel açıdan uyumsuz olması, dikkatlerin, bu parça üzerinde yoğunlaşmasını sağlıyor.




 Bohem ve güzel bir köşe... 

        

                                                                                                                  Bahar Özlem Ergel