12 Ekim 2011 Çarşamba

BU YILIN RENGİ: MOR!


2011’in renk trendlerine göre şarabi renkler ön planda; bordo, mürdüm, mor… Bu tonları dekorasyonda kullanmak ise sanıldığının aksine çok kolay ve keyifli… Benim gibi “mor sevenler” denseniz, dekorasyonda mor rengin kullanımıyla ilgili örnekler size de fikir verebilir…

Mor rahatlatıcı ve pozitif bir etkiye sahiptir, enerji verir, uygulandığı mekânın ilham verici olmasını sağlamakla birlikte daha lüks ve ihtişamlı bir görünüm kazandırır. Soğuk renkler arasında yer almasına rağmen mürdüme kayan tonları mekânda sıcak bir atmosfer yaratır.

Evinizde ya da çalışma ortamınızda belirgin renkleri kullanmak çoğu zaman renklerin uyumunu sağlamak konusunda endişe verici olabilir. Mor da, birlikte kullanıldığı renklerle uyum sağlaması açısından zor bir renktir ancak doğru renklerle uygulandığında moru, evinizin her odasında kullanabilirsiniz. Mutfak ve banyoda kullanılacak havlu ve aksesuarları mor seçebilirsiniz, odanızın bir duvarını ya da tüm duvarlarını leylaktan koyu mora geniş bir yelpazeye sahip olan mor tonlarıyla renklendirebilir ya da daha yumuşak geçişler tercih ederek açık tonlarla birlikte kullanabilirsiniz.





















                                                                                                                        © Bahar Özlem Ergel